Csökkenésnek indult a munkanélküliség az eurózónában

Vágólapra másolva!
Tíz százalék alá csökkent az állástalanok aránya az eurót használó uniós tagállamokban. A nők körében ugyanakkor tovább emelkedett a mutató.
Vágólapra másolva!

Több mint egy év után 10 százalék alá esett az állástalanok aránya az eurózóna tagállamaiban. Az Eurostat által nyilvánosságra hozott friss adatok szerint februárban 9,9 százalékos volt a munkanélküliség az övezetben - számolt be a BBC brit kötszolgálati média.

A férfiak körében egy év leforgása alatt 9,9 százalékról 9,7-re csökkent, a nőknél 10,1 százalékról 10,2-re emelkedett az állástalanok aránya. Az Eurostat becslése szerint a közös pénzt használó országokban 15,7 millió ember van munka nélkül.

A 17 érintett állam között hatalmas különbségek vannak. Míg Spanyolországban 20,5 százaléknyian vannak munka nélkül - januárban ez a szám még 20,4 százalék volt -, addig Hollandiában csak 4,3 százalékos az arány. Az EU legnagyobb gazdaságában, Németországban 6,8 százalékra esett a ráta.

Az Európai Unió statisztikai hivatala azt is közölte, hogy a végleges adatok szerint januárban kereken 10 százalékos volt a munkanélküliség az eurózónában.