Fogyasztóvédelmi irodák nyíltak nyolc vidéki városban

Vágólapra másolva!
Április 1-jétől nyolc vidéki nagyvárosban, többek között Debrecenben, Egerben és Szegeden nyíltak ingyenes pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó irodák. Az irodákban pénzügyi kérdésekben adnak tanácsot az érdeklődőknek.
Vágólapra másolva!

Nyolc vidéki nagyvárosban, többek között Debrecenben, Egerben és Szegeden kezdték meg működésüket április elsején a fogyasztók számára ingyen elérhető pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó irodák. A tanácsadó irodahálózatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) anyagi és szakmai támogatásával működtetik. A mostani próbaév után, sikeres működés esetén a tanácsadó irodák száma két számjegyűvé nőhet szerte az országban.

Az új kirendeltségek megnyitásával országos hálózattá szélesedett Magyarországon a pénzügyi fogyasztóvédelem - mondta Szász Károly, a PSZÁF elnöke a megnyitó után tartott sajótrendezvényen. A hálózat célja, hogy a független és szakszerű pénzügyi tanácsadás ne csak Budapesten, a PSZÁF ügyfélszolgálatán valósuljon meg, a helyben megoldható panaszokat vidéken orvosolják. Az irodákban jogászok és közgazdászok adnak felvilágosítást pénzügyi kérdésekben, illetve arról, hogy melyik intézményhez kell fordulni fogyasztói panaszokkal.