Saját lakás-takarékpénztárt alapított az Erste Bank

Vágólapra másolva!
Két milliárd forintos alaptőkével saját lakás-takarékpénztárt alapított az Erste Bank Hungary Zrt. - közölte a pénzintézet. Az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. a tervek szerint az év második felében kezdi meg működését.
Vágólapra másolva!

Önálló lakás-takarékpénztárt alapított az Erste Bank Hungary Zrt. A cég a rendszeres lakossági megtakarítások, a megváltozott hitelpiaci körülmények döntött így. A pénztárak a jövőben a korábbiakhoz képest minden bizonnyal nagyobb szerepet töltenek be a hitelezési piacon - közölte a bank.

Az Erste Bank a hitelezési piac meghatározó szereplőjeként az ügyféligények teljes körű kiszolgálására törekszik, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. megalapításával a lakás-takarékpénztár által kínált, állami támogatást élvező lakáscélú megtakarítások és a kedvező, forint alapú hitel konstrukció színesíti tovább a bank termékpalettáját.

Az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. a tervek szerint az év második felében kezdi meg működését.

Márciusban a Világgazdaság írt arról, hogy saját lakás-takarékpénztárt alapítana az Erste.

Az új szereplők belépését még elbírja a magyar piac, ugyanis a hazai lakosságnak mindössze 12 százaléka rendelkezik lakás-takarékpénztári szerződéssel. Németországban és Ausztriában ez az arány 40 százalék körüli, Csehországban pedig több mint 50 százalék.