271 ezer autóját hívja vissza a Nissan Észak-Amerikában

Vágólapra másolva!
Az autók kormányozhatóságát akadályozhatja egy alkatrész rozsdásodása, ezért a Nissan 271 ezer városi terepjáróját hívja vissza ellenőrzésre az Egyesült Államokban és Kanadában. Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet szerint a visszahívás Pathfindereket és Infiniti QX4 modelleket érinthet.
Vágólapra másolva!

A japán Nissan autógyár visszahívja ingyenes ellenőrzésre 271 ezer városi terepjáróját az Egyesült Államokban és Kanadában a merevítőház rozsdásodásának veszélye miatt. Az amerikai Országos Közlekedésbiztonsági Felügyelet (NHTSA) hétfői jelentése szerint a Nissan az 1996 és 2004 között eladott Pathfindereket és az 1997 és 2003 között értékesített Infiniti QX4 modelleket hívja vissza.

A felügyelet szerint a hólatyak és a só keveréke összegyűlhet a merevítőházban, és olyan rozsdásodást okozhat, amely akadályozhatja vagy lehetetlenné teheti az autó kormányzását. A Nissan szerint azonban eddig nem volt személyi sérüléses baleset e probléma miatt, sőt balesetről is csak egyről tudnak, de ott sem sikerült még egyértelműen bizonyítani az összefüggést.

Legutóbb február végén a Toyota kényszerült 2,17 millió autója visszahívására az Egyesült Államokban a gázpedál beragadásának veszélye miatt, egészen a 2003-as modellekig visszamenőleg. A Toyota már korábban is többmillió kocsit hívott vissza emiatt, de ők sem tudnak arról, hogy a beragadó gázpedál balesetet vagy személyi sérülést okozott volna. Az [origo] autórovatának Nissanokról szóló cikkeit itt olvashatja.