Hétszáz új étteremmel bővít a McDonald's Kínában

Vágólapra másolva!
Kétezerre növelné kínai éttermeinek számát a McDonald's. A cég, amelytől nemrégiben a Subway vette át a világ legnagyobb gyorsétteremlánca címet, a terjeszkedéssel vágna vissza versenytársainak.
Vágólapra másolva!

A McDonald's 2013-ig 700 új éttermet nyitna Kínában - közölte a MarketWatch. Az amerikai internetes gazdasági lap írása szerint a cég eddigi legnagyobb terjeszkedési tervét válaszként szánja a versenytársak felől érkező kihívásokra.

Március elején derült ki, hogy a világ legnagyobb étteremláncának helyét a Subway amerikai szendvicsfranchise átvette a McDonald'stól. A Subway világszerte 33 749 éttermet nyitott 2010 végére, míg a McDonlad's 32 737 üzlettel rendelkezik. Magyarországon még mindig a McDonald's a piacvezető 100 étteremmel, amihez 37 McCafé társul.

A McDonald'snak jelenleg 1300 egysége működik az ázsiai országban, ezt tervezik 2000 éttermesre bővíteni két éven belül - közölte a cég szóvivője, Betty Tian. A bővítéssel mintegy 50 ezer új munkahelyet hoznak létre. A McDonald's az első éttermét húsz évvel ezelőtt nyitotta Kínában.

A Yum Brands cég, amelyik 3800 KFC-t és Pizza Hutot üzemeltet Kínában, nemrégiben jelentette be, hogy növelné éttermeinek számát. Ennek jegyében előzetes ajánlatot tett a Little Sheep Group nevű cég megvásárlására, amely az egyik népszerű kínai étteremláncot működteti.