Mikrovállalkozások az Új Széchenyi-terv első támogatottjai

Vágólapra másolva!
A nyertes mikrocégek 3-4 millió forint körüli vissza nem térítendő támogatást és ugyanekkora összegű hitelt is kaptak vállalkozásuk fejlesztésére, valamint ingatlanberuházásra.
Vágólapra másolva!

Az Új Széchenyi-terv keretében március 1-jétől nyitva álló, mikrohitellel kombinált "Mikrovállalkozások fejlesztése" pályázati kiíráson megszülettek az első pozitív bírálatok - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázatok értékelését is végző Magyar Gazdaságfejlesztési Központ már a támogatói okiratot is megküldte a nyerteseknek.

A döntések nyomán több mikrovállalkozás részesült egyenként 3-4 millió forint körüli vissza nem térítendő támogatásban a "Mikrovállalkozások fejlesztése" című pályázattal, emellett ugyanekkora összegű hitelt is kaptak a "Kombinált mikrohitel" program keretében. A támogatás aránya minden esetben a tervezett beruházások 45 százaléka. A mikrocégek a forrásokat a vállalkozásuk fejlesztésére, illetve ingatlanberuházásra fordíthatják.

Az Új Széchenyi-terv célja, hogy az addig széttagoltan rendelkezésre álló visszatérítendő és vissza nem térítendő uniós forrásokat egy új, kombinált támogatási programba integrálja.