Vágólapra másolva!
A magyar kormányfő lehetségesnek tartja, hogy 2020-ig teljesülnek az euró bevezetésének feltételei. Orbán Viktor az MTI értesülése szerint erről németországi pénzügyi befektetők és cégek képviselői előtt beszélt.
Vágólapra másolva!

A magyar kormányfő németországi látogatásának második napján az európai pénzügyi világ központjának számító Frankfurtban pénzügyi és gazdasági szakemberek előtt beszélt. Szijjártó Péter szóvivő tájékoztatása szerint Orbán Viktor megerősítette, hogy 2014-re az államadósság szintjét 65-70 százalékra csökkentjük. Orbán Viktor utalt arra is, hogy az úgynevezett foglalkoztatási aktivitási rátát jelentősen növelni kell, mégpedig a jelenlegi 55 százalékról először 65 százalékra, majd 75 százalék körülire.

Az MTI értesülése szerint az előadást követően az euró bevezetését firtató kérdésre válaszolva a miniszterelnök utalt arra: ehhez teljesíteni kell a maastrichti feltételeket, ugyanakkor szükség van versenyképes Európára és versenyképes Magyarországra is. Mindennek alapján lehetségesnek tartotta, hogy a szükséges feltételek 2020-ig teljesülnek, és az euró bevezetése megvalósulhat.

A magyar miniszterelnök csütörtökön Angela Merkel német kancellárral tárgyalt, erről itt olvashat.