Céges flották használt járműveire kapott rá az autópiac

Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbbek a céges flottából kikerülő használt autók a piacon - állítja egy flottakezelő. A válság miatt ugyanis az új autók helyett a használtak felé fordultak az érdeklődők, ezen belül pedig népszerűek a karbantartott, szervizkönyvvel rendelkező kocsik.
Vágólapra másolva!

Az új autó vásárlások visszaszorulásával párhuzamosan növekvő igény mutatkozik a kedvező ár-érték arányú és megbízható forrásból származó használt autókra - írta közleményében a LeasePlan flottakezelő vállalkozás. Szerintük a céges autóflottákból kikerülő, dokumentált szervizháttérrel és garantált kilométeróra-állással rendelkező, volt vállalati autók "üde színfoltot" jelentenek a piacon.

Horányi István, a LeasePlan Hungária Zrt., flotta- és gépjárműkezelő vállalatának operációs igazgatója szerint egyre több, korábban vállalati autóflottában üzemelt gépkocsit adnak el közvetlenül magánszemélyek részére. "A vevők keresik a rendszeresen karbantartott, pontosan vezetett szervizkönyvvel rendelkező, jó állapotú, vállalati flottából kifutott autókat, hiszen ezekben később nem csalódnak" - mondta.

A flottakezelő cég szerint a használt autók gyakran elhanyagoltak, s volt tulajdonosaik nem gondoskodtak a karbantartásról. Horányi István szerint a céges autók ezzel ellentétben többnyire jó állapotúak. A flottakiszervezés mellett döntő vállalatok nagy része ugyanis minden részletre kiterjedő, a vállalati stratégia céljait szolgáló cégautó-szabályzattal rendelkezik, ami miatt a munkatársak a gépkocsit szigorú előírások mellett használják - írta a LeasePlan.