Exportálni kezdte a Tata a Nanót

Tata Nano
Vágólapra másolva!
Az indiai piac függőségéből menekülni kívánó Tata autógyár exportálni kezdte Nano elnevezésű kisautóját, amely jelenleg a világ legolcsóbb kocsijának számít. Tervben van egy új kisautó európai bevezetése is.
Vágólapra másolva!

Az indiai Tata autógyár tervei között szerepel, hogy 2-3 éven belül piacra dobja Európában új, városi modelljét, a Pixelt. Az új kisautó, a világ legolcsóbbnak tartott kocsijának, a Nanónak a továbbfejlesztett verziója lesz. A Marketwatch üzleti szakoldal szerint ezenkívül a Tata a Nano exportjába is belefogott, de a cég nem árulta el, hogy az eddig külföldön eladott 498 darab pontosan hol kelt el.

A Nano egy ovális alakú, 624 köbcentis motorral rendelkező kisautó, amely a Marketwatch szerint jelenleg 3151 dollárba kerül újonnan, ami körülbelül 550-560 ezer forintot jelent. A kocsiból novemberben mindössze 509 darabot adtak el a hatalmas indiai piacon, olyan hírek után, hogy több ilyen jármű kigyulladt működés közben. A biztonsági átalakítások után áprilisban már 10 012 darabot adtak el Indiában.

(Cikkünkben korábban tévesen azt állítottuk, hogy a Tata a Nano európai bevezetését indította el, és 498 autót már be is hozott a piacra. A hibáért elnézést kérünk!)

Forrás: AFP