A válságadó miatt csökkent az E.ON eredménye az első negyedévben

Vágólapra másolva!
Az idei első negyedévben 98 millió euróról 93 millió euróra csökkent az EBITDA az E.ON magyar leányvállalatánál. A cég szerint a változás a válságadó bevezetésének köszönhető.
Vágólapra másolva!

A válságadó miatt csökkent a németországi központú E.ON nemzetközi energetikai csoport magyarországi vállalatának eredménye az idei első negyedében. A társaság szerdán megjelent beszámolója szerint a magyar érdekeltségnél a működéshez kapcsolódó kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) 93 millió euró volt a január-márciusi időszakban. Egy évvel korábban ez 98 millió euróra rúgott.

A csökkenés a tavaly bevezetett válságadó következménye - áll a cég honlapján megjelent beszámolóban. A magyarországi bevétel a tavalyi 624 millió euróról 626 millióra nőtt. Az E.ON Hungária csoport energiatermeléssel, áram- és gázszolgáltatással, valamint földgáz-kereskedelemmel foglalkozik. Az E.ON AG - a teljes nemzetközi cégcsoport - egészét tekintve az EBITDA 3,47 milliárd euró volt a január-márciusi időszakban, 23 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. A nettó profit 34 százalékkal, 1,32 milliárd euróra csökkent. A bevétel 8 százalékkal, 27,85 milliárd euróra nőtt.