Az MVM korábbi vezetője lett az Elmib vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Mártha Imre, a Magyar Villamos Művek Zrt. korábbi vezérigazgatója vezeti május közepétől az Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt.-t.
Vágólapra másolva!

Mártha Imre, a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) korábbi vezérigazgatója tölti be május közepétől az Elmib Zrt. vezérigazgatói posztját, ami egyben igazgatósági tagságot is jelent - közölte a társaság hétfőn. Kele József, a társaság eddigi vezérigazgatója és társtulajdonosa a jövőben az igazgatóság alelnöke lesz, és a stratégiai irányításban vállal szerepet.

A társaság közleménye szerint a hazai tulajdonban lévő "energetikai vállalkozás stratégiai célja, hogy az új vezérigazgató irányításával a hazai energiapiac legnagyobb szereplőivel is versenybe szálljon, és meghatározó szerepet vállaljon a zöldenergia-termelés hazai elterjesztésében".

A magyar gázpiacon több mint 2000 kilométer gázvezetékkel 245 települést ellátó társaság a romániai Hargita megyében is gázszolgáltatási koncesszióval rendelkezik. Az Elmib a Tatabányai Erőmű szakmai irányítása mellett négy, megújuló energiára épülő erőmű építésébe kezdett 2008-ban, amelyekből az első biogázerőmű Dömsödön már üzemel. A Kaposváron, Mányban és Salgótarjánban készülő biomassza-erőművek jelenleg előkészítés alatt állnak.

Az MVM Zrt. 2010. július 30-ai rendkívüli közgyűlésén döntött az addigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról, aki 2008 májusától töltötte be a posztot.