Az NNG Kft. lezárta másfél éves fejlesztési projektjét, amely arra irányult, hogy a gyárilag beépített autós rendszerek követelményeinek megfelelő navigációs megoldást alakítson ki. A munkát az Európai Unió és a magyar állam közel 150 millió forinttal támogatta.

Az NNG Kft. iGO My way navigációs szoftvermotoron alapuló autóipari megoldást fejlesztett ki. A projekthez az Európai Unió és a magyar állam az Új Magyarország fejlesztési terv keretében közel 150 millió forint támogatást nyújtott - közölte a társaság.

A fejlesztési projekt célja az volt, hogy kiépítsenek egy, a gyárilag beépített autós rendszerek követelményeinek megfelelő navigációs megoldást. Az NNG Kft. a közleménye szerint közel 500 millió forintot fektetett be annak érdekében, hogy a világ vezető autóipari nagyvállalatainak beszállítójává váljon. A fejlesztési területek közé tartozik többek között a többszenzoros érzékelés alkalmazása, amellyel a gépjárműbe épített navigációs rendszerek a GPS mellett egyéb információkat (kerékelfordulás alapján megtett út, giroszkóp) is felhasználnak a navigáláshoz.

Ezenfelül képessé vált a gépjárművek multimédiás eszközeivel való integrációra, mivel a fedélzeti navigáció esetében mindez elengedhetetlen.