Miniszteri biztosra bízták a Széchenyi-pihenőkártyát

Vágólapra másolva!
Miniszteri biztost nevezett ki a Széchenyi-pihenőkártya bevezetéséhez szükséges feladatok ellátására Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Feladata egyebek mellett a kártya népszerűsítése lesz.
Vágólapra másolva!

Körtvélyessy László Andrást nevezte ki a Széchenyi-pihenőkártya bevezetésével összefüggő feladatok ellátására a 2011. május 15-től 2011. november 15-ig tartó időszakban a nemzetgazdasági miniszter - derül ki a legfrissebb Hivatalos Értesítőből.

A miniszteri biztos feladata lesz a Széchenyi-pihenőkártya kibocsátásához szükséges feladatok szervezése, illetve annak felhasználása érdekében az érintett kereskedelmi szolgáltatókkal, pénzügyi vállalkozásokkal és a nyugdíj- és egészségbiztosítási pénztárakkal történő kapcsolatfelvétel és tárgyalás.

A nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működő biztosnak kell kialakítania továbbá a kártya használatához szükséges tájékoztatóprogramokat, és annak előnyeit be kell mutatnia mind a munkavállalók, mind a munkáltatók képviselői részére.

A Széchenyi-pihenőkártya egy ideig párhuzamosan fut az üdülési csekkel, amelyet évi 300 ezer forint értékben adhatnak a munkáltatók a dolgozóknak járulékmentesen, kedvező adózással. A kártyával elsősorban szálláshely-szolgáltatás vehető igénybe, de tizenegy további kiegészítő szolgáltatás is megvásárolható. Az új kártyát a tervek szerint júliusban vehetik kézbe a munkavállalók. A kártyáról bővebben itt olvashat.