Milliárdokat hozhatna Sárvárnak a gyógyhellyé minősítés

Vágólapra másolva!
Évente félmilliónál is több látogatóra és akár 30 milliárd forintos beruházásra is számíthat a Sárvári Gyógyfürdő, ha hivatalosan is gyógyhellyé minősítik.
Vágólapra másolva!

Akár 25-30 milliárd forintnyi beruházást hozhat magával, ha hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánítják Sárvárt. Ha megkapják a minősítést, az eddigieknél is több turista jön Sárvárra, így jócskán túllépik majd az eddig évente félmilliós látogatószámot - mondta Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő igazgatója.

Sárvár a cím elérése érdekében az elmúlt években többmilliárdos fejlesztést hajtott végre, a termálkörút megépítésével 250-300 hektár terület már a gyógyhelyi arculatnak megfelelő. A címet körülbelül egy év múlva kaphatja meg a Rába-parti város, addigra vizsgálják meg, hogy megfelel-e az összes feltételnek. A gyógyhelyminősítést az egész város vagy egy városrész kapja, ezért vizsgálják például, hogy van-e elég kerékpárút vagy zöldövezet, illetve hogy milyen magas a zaj- és porszennyezés a településen. A városnak garanciákat kell adnia, például, a sárvári víz minőségére, a levegő és a város tisztaságára.

Magyar várost huszonhét éve nem minősítettek gyógyhellyé.