Aláírták a reptéri taxidroszt-üzemeltetési szerződést

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közgyűlés szerdán elfogadta, a Budapesti Közlekedési Központ pedig öt évre alá is írta a Budapest Airporttal a taxidroszt-üzemeltetési szerződést. Marad a Főtaxi és az Airport Shuttle is.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft. szerdán aláírta a taxidroszt-üzemeltetési szerződést a Budapest Airport Zrt.-vel (BA) - közölte Hardy Mihály, a BA vállalati kapcsolatok igazgatója.

A Fővárosi Közgyűlés előzőleg 29 igen, 3 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el a szerződés aláírására feljogosító előterjesztést. A felek öt évre kötöttek szerződést a taxiállomások fenntartásával, működtetésével kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére.

A szerződés megkötése azért vált szükségessé, mert a 2006-ban - szintén öt évre - kötött egyezmény kedden lejárt.

Ez a Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője által a Főtaxi Zrt.-vel korábban kötött megállapodást nem érinti. A Főtaxi decemberben lett hivatalos partnere a Budapest Airportnak, elődje, a Zóna Taxi nem ismerte el a vele történt szerződésbontást, a témában született cikkeket itt találja.

A megállapodás szerint a Budapest Airport a reptér térségében olyan közcélú fejlesztéseket hajt végre, amelyek segítik a légikikötő közlekedési kiszolgálását. Ennek értelmében utastájékoztatókat helyeznek el, amelyeken látható lesz a következő busz érkezéséig hátralévő idő, információs irodákat nyitnak, jegykiadó automatákat vásárolnak. Ezenkívül a BA vállalta, hogy a buszmegállókban ülőhelyeket létesít, a taxik számára pedig 50 férőhelyes parkolót bocsát rendelkezésre.

A szerződés hatálybalépésével a szolgáltatások színvonala és minősége is tovább javulhat, hiszen az érvényben lévő szerződések alapján továbbra is a Budapest Airport hivatalos partnerei, vagyis Főtaxi és az Airport Shuttle minibusz szolgálják ki az utazóközönséget.