Augusztus végéig jár a gázártámogatás

Vágólapra másolva!
Augusztus 31-ig meghosszabbította a lakossági vezetékes gáz árának támogatását a kormány - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent rendeletből. Emelkedik a nagycsaládosok számára elszámolható mennyiség is.
Vágólapra másolva!

A kormány augusztus 31-ig meghosszabbította a lakossági vezetékes földgáz támogatásának idejét - derül ki a Magyar Közlönyben közzétett május 26-ai kormányrendeletből. A szociális jellegű támogatásra azok a háztartások jogosultak, amelyekben az egy főre jutó jövedelem nem éri el a nyugdíjminimum két és félszeresét, azaz a 71 250 forintot.

A korábban hatályos rendelet szerint a támogatás április 30-án megszűnt, de most a visszamenőleges hatály miatt folyamatos augusztus végéig. A mostani kormányrendelet szerint emelkedik a nagycsaládosok számára elszámolható mennyiség 81 600 megajoule-ról (körülbelül 2400 köbméterről) 92 200 megajoule-ra, a többi jogosultnak pedig 40 800 megajoule (körülbelül 1200 köbméter) helyett maximum 47 600 megajoule számolható el.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter még tavaly november közepén jelentette be, hogy a kormány az idei év közepéig fenntartja a szociális gázártámogatást. A 930 ezer családot érintő támogatásra a miniszter akkori bejelentése szerint 26,5 milliárdot el is különített a kabinet. Nagy Anna kormányszóvivő később közölte, hogy a gázár támogatását szeptember elsejétől egy kibővülő lakásfenntartási támogatási rendszer váltja fel.