Aláírják a Nabucco projekttámogatási szerződéseit

Vágólapra másolva!
Véglegesítették és június 8-án aláírják a projekttámogatási megállapodásokat a tranzitországok kormányainak felelősei a Nabucco vállalatok képviselőivel. Utóbbi megegyezések ellenjegyzése jelzi minden részt vevő állam elkötelezettségét a gázvezeték megépítésére. A tervek szerint 2017-ben kezdenének szállítani a vezetéken.
Vágólapra másolva!

A Nabucco gázvezeték projekttámogatási megállapodásait az öt tranzitország - Ausztria, Bulgária, Magyarország, Románia és Törökország - felelős miniszterei, valamint a Nabucco vállalatok véglegesítették, így június 8-án aláírják.

Reinhardt Mitschek, a Nabucco Pipeline International GmbH ügyvezető igazgatója szerint a projekttámogatási megállapodások megkötése jelentős lépés, mert kifejezi a beruházásban részt vevő összes ország elkötelezettségét a gázvezeték megépítésére.

A Nabucco vállalat részvényesei - az osztrák OMV, a magyar Mol, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE - egyenlő részesedéssel rendelkeznek a Nabucco Gas Pipeline International GmbH-ban.

A Nabucco a tervek szerint 31 milliárd köbméter teljes kapacitású, 3,3 ezer kilométer hosszú földgázvezeték lesz, amely Törökországból indul, és Bulgárián, Románián, valamint Magyarországon áthaladva Ausztriában végződik. A mostani, módosított tervek szerint a szállítás 2017-ben indulna.