Napi Gazdaság: Júliusban jönnek az első pihenőkártyák

Vágólapra másolva!
A Széchenyi Pihenő Kártyák piacára elsőként lépő OTP Bank júliusban tervezi kibocsátani az első plasztikkártyákat, amelyet a munkaadók cafetériaként is adhatnak - írta a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Júliusban bocsátják ki az első Széchenyi Pihenő Kártyákat (SZÉP-kártya) az OTP Banknál, később pedig újabb kibocsátók léphetnek a piacra - írta a Napi Gazdaság. A lapnak Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy már kötik az elfogadóhelyekkel a megállapodásokat, és a tervezett menetrend szerint júliusban adhatják ki az első plasztikkártyákat.

A bankok közül az OTP lépett be először a SZÉP-programba, s őket több másik bank is követheti. A Napi Gazdaság szerint az MKB már jelezte csatlakozási szándékát, a K&H Banknál még vizsgálják a lehetőséget, az UniCredit üzleti modellszámításokat elemez, s csatlakozna a Raiffeisen is. A Citibank, a Takarékbank és a Budapest Bank azonban egyelőre nem lép be a programba.

A SZÉP-kártyát cafetériaként is adhatják a munkáltatók, évi legfeljebb 300 ezer forint értékben. Egy ideig azonban még párhuzamosan fog futni az eddigi üdülési csekkel.