Szigorú gazdálkodásra készül a Praktiker 2013-ig

Vágólapra másolva!
A Praktiker konszern magyarországi forgalma 3,6 milliárd forinttal csökkent 2010-ben az előző évihez képest. A cég szerint a csökkenő árbevétel a fogyasztók eladósodottságára vezethető vissza, a barkácsáruházlánc ezért szigorú gazdálkodásra készül 2013-ig, amely év fordulópont lehet a recesszió elleni küzdelemben - jelentették be a vállalat sajtótájékoztatóján, szerdán.
Vágólapra másolva!

Nettó 31,8 milliárd forintos forgalma volt a Praktiker konszernnek Magyarországon 2010-ben, szemben a 2009-es nettó 35,4 milliárddal - hangzott el a cég szerdai sajtótájékoztatóján. A vállalat piackutatásai szerint azért lett kisebb a forgalom, mert a vásárlók barkácsolás helyett a hiteleik törlesztésére költik a pénzüket, és fontos építőipari projekteket is leállítottak, vagy későbbre toltak.

A Praktiker konszern szigorú gazdálkodást fog folytatni 2013-ig válaszul a gazdasági válság miatti bevételcsökkenésre. A cég ezalatt újragondolja a stratégiáját, racionalizálja belső működését, és jobban összehangolja a vállalatai közötti nemzetközi folyamatokat Európában. A vállalat szerint a 2013-as esztendő fordulópontot jelenthet a recesszió elleni küzdelemben. Ugyanakkor a válság előtti forgalom eléréséhez még legalább három év kell - mondta Schlemmer Zoltán, a társaság értékesítési igazgatója.