Orbán: Nem járulunk hozzá a Mol-INA közötti szerződésmódosításhoz

Vágólapra másolva!
Határozott tulajdonosi álláspontunk az, hogy semmilyen szerződésmódosításhoz nem járulunk hozzá, amely a horvát olajtársaság és a magyar olajtársaság között jött létre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Strasbourgban. Hernádi Zsolt ügyéről a kormányfő azt mondta, hogy "a vádak tisztázása a bűnüldöző szervek feladata".
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök - az európai parlamenti elnökségértékelő felszólalását követő - strasbourgi sajtóértekezletén leszögezte: a magyar állam határozott tulajdonosi álláspontja az, hogy a Mol és az INA közötti szerződés semmilyen módosításához nem járul hozzá. Korábban egy horvát lap arról írt, hogy a horvát kormány akár fel is mondhatja a Mol-INA-szerződést.

A magyar kormányfő a Hernádi Zsolt állítólagos horvátországi kiadatásának kérésével kapcsolatos kérdésre azt mondta: "a vádakat ismerjük, nem tekintjük kormányközi kérdésnek, a vádak tisztázása a bűnüldöző szervek feladata". "Ebbe nem kívánunk beleavatkozni, és ebben semmilyen szerepet sem kívánunk játszani" - jelentette ki.

Orbán Viktor felidézte, hogy a magyar állam 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a Molban - miután azt "visszaszereztük" az oroszoktól -, és "határozott tulajdonosi álláspontunk az, hogy semmilyen szerződésmódosításhoz nem járulunk hozzá, amely a horvát olajtársaság és a magyar olajtársaság között jött létre".

Az [origo] Mol-ügyről szóló összes cikkét itt olvashatja.