Eladó a legnagyobb orosz bank 7,6 százaléka

Vágólapra másolva!
A londoni, párizsi, frankfurti és moszkvai tőzsdén értékesítik a legnagyobb  orosz bank, a Sberbank 7,6 százalékát szeptemberben. A Sberbank részbeni privatizációja az orosz kormány tavaly bejelentett magánosítási tervének része.
Vágólapra másolva!

A Sberbank, a legnagyobb orosz bank 7,6 százalékát értékesítik szeptemberben a londoni, a párizsi, a frankfurti és a moszkvai tőzsdéken - közölte German Gref, a bank vezérigazgatója szerdán.

Elmondta azt is, hogy augusztusban és szeptemberben igen sok befektetővel kíván tárgyalni a bank. A vezérigazgató külön kiemelte, hogy a kínaiakkal is tárgyalnak majd.

A Sberbank tavalyi profitja 181,6 milliárd rubeles (6,4 milliárd dolláros) jóval meghaladta az egy évvel korábbi 24,4 milliárd rubelt. A bank piaci tőkeértéke 58 milliárd dollár körül van.

A Sberbank részbeni privatizációja az orosz kormány tavaly bejelentett magánosítási tervének része. Az orosz kormány tavaly három évre szóló privatizációs tervet hirdetett meg az idei évtől. Az állami tulajdonrészek értékesítéséből 35 milliárd dollár bevételre számítanak, amit a költségvetési hiány csökkentésére fordítanak. A terv összesen mintegy 900 társaságot érint.