Felszámolás indult a Dörmögő Dömötör kiadója ellen

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni mi lesz az Elle Dekor, Elle Man, valamint a Dörmögő Dömötör és a Tanító című lappal, ugyanis felszámolás indult az őket kiadó Adoc-Semic Kiadó Kft. ellen.
Vágólapra másolva!

Sikertelenül zárult az Adoc-Semic Kiadó Kft. végelszámolása, ezért június elején felszámolás indult a társasággal szemben - írja a Gazdasag.hu üzleti hírügynökség. Az Adoc cégcsoportba tartozó másik két társaság még végelszámolás alatt áll. Hogy a kiadó porfóliójában lévő Elle Dekor, Elle Man, valamint a Dörmögő Dömötör és a Tanító című lappal mi lesz, azt egyelőre nem tudni.

A hírügynökség beszámolója szerint az Adoc cégcsoport már három éve veszteségesen működött, de a mélypontot tavaly érte el, vélhetően amiatt, hogy nyomdája, az Adoc-Interprint elvesztette legnagyobb megrendelőjét, a Metropolt. A napilap nyomtatása 2010. januárjában átkerült a kecskeméti Axel Springerhez, mivel a lap formátumának megváltoztatása után az Adoc-Interprint nem tudta vállalni a kisebb méret előállítását.

A nyomda árbevétele az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a 2009-es 1,3 milliárd forintról 179 millió forintra esett vissza tavaly és több mint 256 millió forintos vesztesége keletkezett. A korábban milliárdos árbevételt és 20 milliós nyereséget produkáló Adoc-Semic Kft. forgalma pedig tavaly 584 millió forintra esett vissza, vesztesége elérte a 135 millió forintot.

A Gazdasag.hu információi szerint az Adoc-Semic tulajdonában maradt többek között az Elle Man, az Elle Dekor, a Dörmögő Dömötör, a Tanító kiadói joga. A megmaradt lapok kiadásának jogokat a felszámolási eljárás során vélhetően megpróbálják értékesíteni. Az Adoc-Interprint Nyomdai Szolgáltató Kft. és az Adoc Vagyonkezelő Kft. végelszámolásáról tavaly novemberben, az Adoc-Semic Kiadó és Nyomdai Kft-éről pedig tavaly decemberben döntöttek a tulajdonosok. Utóbbi nem zárult sikerrel, és a cég fizetésképtelensége miatt idén júniusban elrendelték a felszámolását.