Érkezett horvát jogsegélykérelem, de Hernádiról nincs benne szó

Vágólapra másolva!
A horvát ügyészség jogsegélykérelemmel fordult a magyar ügyészséghez az INA olajtársasággal kapcsolatos ügyben. A megkeresés azonban nem tartalmazza Hernádi Zsolt kiadatási kérelmét - közölte a Legfőbb Ügyészség szerdán.
Vágólapra másolva!

Nem tartalmazza a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának kiadatási kérelmét az a jogsegélykérelem, amellyel a horvát ügyészség a budapesti Legfőbb Ügyészséghez fordult - áll a szervezet szerdai közleményében. A jogsegélykérelem értékelése folyamatban van.

Az [origo] megkereste a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, Skoda Gabriellát, akitől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy "ez egy külföldi hatóságnál folyamatban lévő ügy, és a magyar fél nem kapott felhatalmazást arra, hogy a részleteiről nyilatkozzon".

Pánczél Andrea, a Mol magyarországi kommunikációs vezetője az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy "sem a Mol, sem Hernádi Zsolt nem kapott semmilyen megkeresést a horvát, illetve a magyar ügyészségtől."

A Népszabadság a keddi számában azt írta, hogy Horvátország hivatalosan is kérte Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója előzetes kiadatását. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium cáfolta a napilap értesüléseit. A Mol kommunikációs osztályán az [origo] kérdésére azt mondták, semmilyen hivatalos értesítést nem kapott sem a Mol, sem Hernádi Zsolt ilyen ügyben. Szerdán a napilap helyreigazítást közölt, amelyben az olvasható, hogy a Népszabadság keddi cikkének állításával ellentétben Horvátország nem kérte a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának előzetes kiadatását.

Mint arról korábban beszámoltunk, horvát napilapok június végén azt írták Hernádi Zsoltról, a Mol elnök-vezérigazgatójáról, hogy tízmillió eurót juttatott el Ivo Sanader korábbi horvát kormányfőnek, cserébe pedig a Mol megkapta az INA irányítását és a nyereséges gázüzletágát. A Mol vezérigazgatója körül kirobbant korrupciós vádak mögött az Ivo Sanaderrel szoros kapcsolatban álló befolyásos horvát üzletember vallomása állhat.