Nem erősítette meg az OTP, hogy megvásárolná a nemzetközi Volksbankot

Vágólapra másolva!
Az OTP közölte, hogy aktívan keresi, milyen befektetésekre fordítsa szabad tőkéjének egy részét, de nem erősítette meg, hogy megvásárolná a nemzetközi Volksbankot.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank elsősorban azokban az országokban keres felvásárlási célpontokat, ahol már jelenleg is aktív - reagált a pénzintézet arra a sajtóhírre, hogy két kisebb bank megvásárlását fontolhatja meg Romániában. A bank a közlemény szerint nem zárkózik el új piacokra való belépéstől sem.

Az [origo] megkereste a bankot, amely úgy tájékoztatott, hogy az OTP Csoport konkrét akvizíciós kérdésekben korábbi gyakorlatának megfelelően ezúttal sem kíván nyilatkozni, és az időről időre felmerülő híreszteléseket sem kívánja kommentálni.

Az erdélyi magyar lap, a Krónika internetes kiadásában azt írta, hogy az OTP a jelenlegi 2 százalékról 5-10 százalékra növelné piaci részesedését Romániában, ehhez vagy a saját hálózatot növelnék, vagy más pénzintézetek fiókjait vásárolnák meg.

Az OTP számára vásárlási lehetőséget jelent a közép-európai hálózattal rendelkező Volksbank International is, amely jelenleg az osztrák Volksbanken Group része. A Kommersant orosz lap szerint az orosz Sberbank érdeklődik a Volksbank iránt, és július végéig döntenek, hogy tesznek-e ajánlatot.