Most nem vesz romániai bankot az OTP, de bejelentkezhet a Volksbank vevőjeként

Vágólapra másolva!
Nem sikerült megvásárolnia az OTP-nek a Royal Bank of Scotland romániai fiókjait, mert a skót bank túl nagy árat kért értük. A magyar bank ezért újabb vásárlási lehetőségeket keres, például bejelentkezett a Volksbank Internationalért, amelyért eddig csak az orosz Sberbank érdeklődött.
Vágólapra másolva!

Két kisebb bank megvásárlását fontolhatja meg az OTP Romániában, miután nem sikerült megállapodni a Royal Bank of Scotland romániai leányvállalatának megvételéről - írta a Bloomberg a román Mediafax hírügynökségre hivatkozva, az viszont nem derült ki, hogy melyik bankokról lehet szó.

Pongrácz Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy a skót bank túl nagy árat kért a bankfiók-hálózatért. Azt ugyan nem árulta el, hogy a Royal Bank of Scotland mekkora összeget kért az OTP-től, de azt igen, hogy ők 100-150 millió eurós (26-40 milliárd forint) árat tartottak volna méltányosnak.

Az erdélyi magyar lap, a Krónika internetes kiadásában azt írta, hogy az OTP a jelenlegi 2 százalékról 5-10 százalékra növelné piaci részesedését Romániában, ehhez vagy a saját hálózatot növelnék, vagy más pénzintézetek fiókjait vásárolnák meg.

Az OTP számára vásárlási lehetőséget jelent a közép-európai hálózattal rendelkező Volksbank International is, amely jelenleg az osztrák Volksbanken Group része. A Kommersant orosz lap szerint az orosz Sberbank érdeklődik a Volksbank iránt, és július végéig döntenek, hogy tesznek-e ajánlatot.

Szerdán azonban az OTP is bejelentette vételi szándékát. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató egy nemzetközi sajtóbeszélgetésen ezt azzal magyarázta, hogy a Volksbank jelen van azokban a régiókban, ahol az OTP Bank terjeszkedni szándékozik - írta az orosz lap.

Megkerestük az OTP-t, hogy ez a magyar Volksbank-fiókokra is vonatkozna-e, a bank délutánra ígért erről szóló válaszközleményt.