Demján cége Szentpéterváron is megépíti a Művészetek Palotáját

Vágólapra másolva!
A nyolcvanezer négyzetméteres szentpétervári kulturális központban lesz egy 1600 fős koncertterem, egy kiállítási, valamint egy 2500 fős konferencia- és rendezvényközpont is.
Vágólapra másolva!

A budapesti Művészetek Palotája után egy multifunkcionális kulturális központ létrehozására kapott megbízást Szentpéterváron Demján Sándor magyar nagyvállalkozó cége, a Demján Group.

Az orosz város - a magán- és a közszféra együttműködésére épülő - ppp-pályázatának végeredménye szerint a több mint 80 ezer négyzetméteres létesítményben helyet kap egy 1600 fős koncertterem, egy kiállítási központ, valamint egy 2500 fős konferencia- és rendezvényközpont is. A létesítményt a budapesti Művészetek Palotájával már a nemzetközi építészeti Oscar-díjat is elnyerő Zoboki Gábor, a Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda vezetője és munkatársai tervezték, akik helyi építészirodákkal, építészekkel együttműködve dolgoztak.

A Művészetek Palotája létrejöttével lehetővé válik a város egyik ambiciózus terve: Szentpétervár sikerrel pályázhat az Európa Kulturális Fővárosa címre. Ugyancsak lehetőség nyílik arra, hogy a méltán ismert és elismert Szentpétervári Gazdasági Fórum is új, modernebb és kényelmesebb helyszínre költözhessen. Az építkezés és az üzemeltetés során több ezer új munkahely jön létre" - mondta az beruházásról szóló szerződés aláírása után Demján Sándor, a Demján Group elnöke.