Közel hétszáz dolgozójától válna meg az Elcoteq Pécsen

Vágólapra másolva!
Hatszáznyolcvan fő leépítését jelentett be hétfőn a pécsi illetőségű Elcoteq. A finn elektrotechnikai alkatrészeket gyártó cég 2009-ben jelentette be, hogy Pécs lesz a vállalat európai gyártásának központja.
Vágólapra másolva!

A pécsi Elcoteq 680 fős létszámleépítést jelentett be hétfőn. A finn érdekeltségű, elektrotechnikai alkatrészeket gyártó cég a csoportos létszámleépítést a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjánál és a szakszervezeteknél is bejelentette hétfőn - írja a Pécsi STOP.

A hírportál információi szerint hétfőn kora este a cég belső levelezésén keresztül a dolgozók is tudomást szereztek a lépésről.

A vállalat szakszervezeti titkára az MTI-nek kedden elmondta: ennél kisebb mértékű leépítésre számítottak. A törvényi előírások szerint ugyanis a cég ilyen esetekben a maximális létszámot jelenti be, azaz 680-nál csak kevesebb lehet az elbocsátott dolgozó.

A leépítés menetéről egy héten belül megkezdődik a konzultáció a cég, annak két szakszervezete, valamint az érdekképviseleteken kívüli dolgozók képviselői között.

Az Elcoteq európai - főleg balti és oroszországi - gyártóhelyei eladásával karcsúsodott az utóbbi pár évben. Ennek nyomán 2009 júniusban közölték, hogy a nagy volumenű európai gyártást Magyarországon, Pécsett összpontosítja a cég.