Háromórás leállás után újra működnek az európai tőzsdék mutatói

Vágólapra másolva!
Több mint három órára leállt több európai tőzsdemutató értékének meghatározása kedden egy technikai hiba következtében. A hiba zavart okozott Brüsszelben, Lisszabonban, Párizsban és Amszterdamban is.
Vágólapra másolva!

Helyreállt a rend kedden délutánra a nyugat-európai tőzsdéken, miután sikerült kiküszöbölni a NYSE Euronext kereskedési rendszer technikai hibáját. Kedden délelőtt leállt több vezető európai tőzsdemutató értékének a meghatározása. Több mint 3 óráig szünetelt az adatközlés az amszterdami AEX, a brüsszeli BEL-20, a lisszaboni PIS-20 és a párizsi CAC-40 mutató alakulásáról.

A mutatók éppen meredeken csökkentek, a nyugat-európai tőzsdék teljesítményét összefoglalóan mutató FTSEurofirst-300 index a reggeli nyitás és a leállás között nagyjából 1 százalékot veszített értékéből, ami a visszaesés idején megszokott értéknek a kétszerese.

A kereskedés az indexekben szereplő részvényekkel nem szünetelt, az index értékének alakulását pedig délután 14.30 körül ismét elkezdte közölni az üzemeltető.

Röviddel a rendszer újraindulása után az AEX 1,8 százalékos, a BEL-20 2 százalékos, a PIS-20 1 százalékos, a CAC-40 pedig 0,9 százalékos gyengülésben volt. Az NYSE Euronext szóvivője nem tájékoztatott a meghibásodás pontos okáról, annyit közölt, hogy technikai probléma jelentkezett. A kereskedési rendszer működésében a múlt hónapban is volt hasonló fennakadás.