Magyarországon kevesebb, Európában több autót adott el a Toyota

Vágólapra másolva!
Európában növelte mind a Toyota, mind a Lexus eladásait a Toyota az első félévben, miközben Magyarországon csökkent az értékesített Toyota autók száma. A Lexus Magyarországon is népszerűbb lett.
Vágólapra másolva!

Miközben Európában növelte eladásait, Magyarországon kevesebb autót adott el a Toyota az első félévben - közölte a vállalat keddi sajtóközleményében.

A Toyota közleménye szerint Európában az első félévben összesen 425 639 autót adott el. A Toyota 403 656 Toyota modellt értékesített, 3 százalékkal többet, mint 2010 első félévében, de a Toyota Motor Europe 21 983 Lexus gépkocsit is eladott, 42 százalékkal többet, mint 2010 első félévében.

A Toyota Motor Hungary 2011 első félévében 1421 db Toyota gépkocsit értékesített, amely elmarad a tavalyi év azonos időszakától. A csökkenés a magyarországi privát piac szűkülésének tudható be - véli a Toyota. A Lexus eredményei Magyarországon harminc százalékkal nőttek, összesen hatvan darab autót adtak el.

Június eleje óta a Toyota európai termelése újra 100 százalékos kapacitással üzemel, és a természeti katasztrófa által sújtott Japánban is megközelíti már a normál szintet - közölte a cég.