Zárolták az Elcoteq számláit, kétezer dolgozó sorsa kétséges Pécsen

Vágólapra másolva!
A teljes Elcoteq, így a finn érdekeltségű, de Luxemburgban bejegyzett cég magyar leányvállalatának számláit is zárolták - közölte a cég szakszervezeti vezetője. Elmondta, hogy egy nagy befektetővel való tárgyaláson múlik a pécsi üzem több mint kétezer dolgozójának sorsa, és a céghez kontrollmenedzsmentet is kineveznek.
Vágólapra másolva!

Egy nagy befektetővel folytatott tárgyaláson múlhat több mint kétezer pécsi Elcoteq-dolgozó sorsa - mondta Novodárszky Béla, a cég szakszervezeti vezetője a finn vállalat csődjéről szóló hírekre reagálva kedden. Az Elcoteq Vasas Szakszervezetének vezetője az MTI-nek kedden elmondta, a teljes cég, így a magyar leányvállalat számláit is zárolták hétfőn.

A finn érdekeltségű, de Luxemburgban bejegyzett társaság azt kérte, nevezzenek ki kontrollmenedzsmentet a céghez. Novodárszky Béla leszögezte, azt egyelőre nem tudják, hogy a luxemburgi jogban ez pontosan mit jelent, de meggyőződése, hogy a kedden délelőtt megjelent sajtóhírekkel ellentétben nem azonos a magyarországi csődeljárással.

A szakszervezeti vezető elmondta, a cég valóban nehéz helyzetben van, és egy nagy befektetővel való tárgyaláson múlik a pécsi üzem több mint kétezer dolgozójának sorsa is.

A vállalat baranyai üzemében mintegy 2800 fő dolgozik jelenleg, a cég a múlt héten jelentette be legfeljebb 680 fő leépítését. Novodárszky Béla az MTI-nek elmondta, a dolgozók körében rendívül nagy a bizonytalanság.