Olcsó telephellyel segítené a vállalkozásokat a kapuvári ipari park

Vágólapra másolva!
Mentesíti a vállalkozásokat a magas bérleti díjaktól a Kapuváron most épülő inkubátorház. Az ipari park elsősorban a kis- és középvállalkozások megerősítését segíti a határmenti térségben.
Vágólapra másolva!

Inkubátorház épül 433 ezer eurós európai uniós támogatással a kapuvári ipari parkban. A négyszáz négyzetméteres üzemcsarnok és a hozzá tartozó kiszolgáló létesítmények kivitelezéséről szóló szerződést hétfőn kötötték meg. Németh D. László, a Kapukom Kommunális Kommunikációs és Ipari Park Kft. ügyvezetője az aláírás után az mondta: a projekt a kis- és középvállalkozások megerősítését segíti a határmenti térségekben többek között azzal, hogy az inkubátorház mentesíti az induló vállalkozásokat a magas bérleti díjak alól.

A közel félmillió eurós uniós forráshoz közel 23 ezer eurós önerőt biztosít a kapuvári önkormányzat. A projektet a csallóközi Nagymegyer településsel közösen valósítják meg. A szlovákiai partnertelepülés további 173 ezer eurós támogatást kapott a közös projekt szlovákiai költségeire.

A projekttel párhuzamosan virtuális inkubátorházat is nyitnak: a kétnyelvű honlap szakmai segítséget ad majd a vállalkozásfejlesztéshez, és hozzájárul a határmenti vállalkozások közötti kooperáció kibővítéséhez.