Magyar kisvállalkozás nyert egy ománi kormányzati közbeszerzési pályázaton

Vágólapra másolva!
Egy korábbi ománi kapcsolatának köszönhetően került az ománi informatikai hatóság látóterébe egy magyar vállalkozás, amely elnyerte a helyi kormány informatikai rendszerének kiépítésére kiírt pályázatot.
Vágólapra másolva!

Egy magyar kisvállalkozás, az Atoll Kft. nyerte el az ománi kormányzati informatikai rendszer kiépítésére kiírt pályázatot - írta a Világgazdaság. A feladatuk, hogy kiépítsenek egy olyan központi IT-térképet és nyilvántartást, amely segíti az ottani közigazgatást, a kormányhivatalok és minisztériumok közti koordinációt.

Lengyel György, az Atoll ügyvezető igazgatója szerint Omán viszonylag szegény nyersanyagokban, ezért kifejezetten keresik a hatékony felhasználás módjait. A magyar vállalkozás idén az ománi kommunikációs vállalatnál, az Omantelnél ért már el sikereket, így került az ománi informatikai hatóság látókörébe. A pályázaton nagy nemzetközi cégek ellen indult a társaság. A Világgazdaság szerint a Mol több éve eredményes üzleti kapcsolatot ápol az ottani olajtársasággal, az OmanOillal, ez is hozzájárul a magyar cégekbe vetett bizalomhoz.

A hazai magánszemélyek kezében lévő vállalkozás bevételének közel harmada származik külföldről. A lap szerint a vállalkozás Ománból közel egymillió dollár bevételre számít 2011-ben.