CBA és Aldi: Nem adjuk áron alul a dinnyét

Vágólapra másolva!
A CBA üzletlánc kommunikációs igazgatója szerint nem igazak a túl olcsón, beszerzési ár alatt értékesített dinnyékről szóló hírek. Az Aldi ügyvezető igazgatója is kijelentette, a meghatározott 45 forintos legkisebb fogyasztói árhatár felett árulják az üzletekben a görögdinnyét.
Vágólapra másolva!

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője kedden azt mondta: egyetlen tulajdonosuk árulta a görögdinnyét néhány napig kilogrammonként 39 forintért, amíg egy nagyobb tételt el nem tudott adni. Ha ezt nem tette volna meg, akkor a dinnye jelentős része megromlott volna, hiszen a rosszabbra forduló idő miatt a forgalom csökkenésére lehetett számítani. A hálózat többi üzletében a görögdinnye normál kilogrammonkénti ára 49, míg akciósan 45 forint. Hangsúlyozta, hogy a 39 forintos ár sem minősül beszerzési ár alattinak. "Tisztességtelen magatartásnak tartjuk a beszerzési ár alatti fogyasztói árak alkalmazását, nem engedjük meg az üzleteinkben" - fogalmazott.

Az Aldi ügyvezető igazgatója, Székács Tibor közleményében azt írta: az üzleteikben 2011. július 21. és 27. között akciósan 49 forintért kapható a dinnye, de az Aldi mind az akció előtt, mind az akció után ennél magasabb áron kínálja. Vagyis az Aldi a meghatározott 45 forintos legkisebb fogyasztói árhatár felett árulja a görögdinnyét. Székács Tibor hozzátette: az Aldi az elsők között vállalta, hogy az áruházainak polcain kínált dinnyét teljes egészében magyar termelőktől származó forrásból biztosítja.

A Magyar Dinnyeszövetség elnöke, Simonka György hétfőn azt mondta, hogy az Aldi és a CBA üzletlánc nagyon alacsony, 35 forintos kilogrammonkénti fogyasztói áron árulják a görögdinnyét, ami annyira alacsony, hogy az akár a beszerzési ár alatti értékesítésnek is nevezhető.

Az elnök jelezte, hogy a Magyar Dinnyeszövetség, illetve a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) képviselői közösen bejelentést tesznek a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál, továbbá a fogyasztóvédelmi hatóságnál annak érdekében, hogy vizsgálják ki az ügyet. Valamint kérik a kormányt, hogy állítson fel az eset kivizsgálására vizsgálóbizottságot. Sőt, szavai szerint ezzel fordultak az országgyűlés szakbizottságaihoz is.