A vendégéjszakák számát növelnék a Sóstógyógyfürdőn alakult klaszterrel

Vágólapra másolva!
Tizennégy vállalkozás alakított idegenforgalmi és ökoturisztikai klasztert a nyíregyházi üdülőhelyen, Sóstógyógyfűrdőn. Az együttműködéssel jelentősen növelnék a jelenlegi 800-900 ezres éves vendégszámot.
Vágólapra másolva!

Idegenforgalmi és ökoturisztikai klaszter alakult a turizmus fellendítésére a Nyíregyházához tartozó üdülőhelyen, Sóstógyógyfürdőn - jelentette be Kornher Tibor, a szerveződés elnöke sajtótájékoztatón pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyen. A klasztert 14 vállalkozás alapította, a menedzsmenti feladatokat az Észak-alföldi Agrárinnovációs Nonprofit Kft. látja el, amely élelmiszeripari klasztert is működtet a térségben - mondta Kornher Tibor.

Hozzátette: szeretnék, ha a szerveződéshez a Sóstógyógyfürdőn működő valamennyi, mintegy 40 vállalkozás csatlakozna, köztük önkormányzati, valamint a szálloda- és vendéglátó-ipari, illetve agrárturisztikai cégek is. A klaszter célja, hogy az idegenforgalmi szolgáltatást nyújtók szoros együttműködésével az évi 800-900 ezer Sóstógyógyfürdőre látogató vendég számát jelentősen növelje.

Különösen a vendégéjszakák számát akarják emelni az üdülőközpont szállodáiban, ahol tavaly 11 ezren fordultak meg. Az Európa-hírű állatparkban a múlt évben több mint 500 ezer, a múzeumfaluban mintegy 80 ezer, míg az élmény- és a parkfürdőben 200 ezer volt a vendégek száma, de több tízezren fordultak meg a környék lovardáiban és horgásztavainál is.

A tervek szerint jövőre áprilistól októberig minden hétvégén lesz program, az autómárkák külön-külön találkozóit szervezik meg Verda-piknik címmel. Takács László, a klaszter menedzsmenti feladatait ellátó agrárinnovációs kft. igazgatója elmondta: olyan marketinget dolgoznak ki, amely vonzóvá teszi Sóstógyógyfürdőt a turisták között, és ezt az érintett idegenforgalmi cégek árainak versenyképessé tétele is garantálja majd.