Lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak az ellenőrök a budaörsi Tescóban

népszámlálás, átlagmagyar, tesco, bevásárlás, bolt, élelmiszer
Vágólapra másolva!
Lejárt szavatosságú marcipánkenyeret és krémtúrót valamint ismeretlen eredetű élelmiszereket is talált a budaörsi Tescóban a Pest megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi főfelügyelősége. A bírság kiszabása folyamatban van.
Vágólapra másolva!

Lejárt szavatosságú krémtúróra, ismeretlen eredetű pékárura, illetve higiéniabeli hiányosságra bukkantak a budaörsi Tesco áruházban július végén a Pest megyei kormányhivatal illetékes ellenőrei. A feltárt jogszabálysértések miatt bírság kiszabása várható - közölte a megyei kormányhivatal kedden az MTI-vel. Kiss Attila, a hivatal kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy a kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége lakossági bejelentés alapján ellenőrizte a budaörsi Tescót.

Az ellenőrzés során egy hete lejárt szavatosságú krémtúrót, továbbá másfél hónapja szavatosságát vesztett marcipánkenyeret találtak, míg több dohányterméknél az árfeltüntetés módja tért el a jogszabályban előírttól - közölte a kormányhivatal kommunikációs vezetője.

A Pest megyei kormányhivatal közleménye szerint összesen 8900 kifogásolt terméket koboztak el. Az áruház pékségéből több jelöletlen, ismeretlen eredetű élelmiszer került elő, ezek tárolása, valamint a berendezések higiéniai állapota sem volt megfelelő.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott nyár elején rendelt el fokozott ellenőrzést valamennyi áruházlánc megyei üzletében, miután több nagy élelmiszer áruházban lejárt szavatosságú árut találtak.