Népszabadság: Még a héten kiírhatják az új mobiltendert

Vágólapra másolva!
A Népszabadság több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy még a héten kiírhatják a negyedik mobilszolgáltató elindulását lehetővé tévő frekvenciatendert.
Vágólapra másolva!

Már csütörtökön megjelenhet a negyedik mobilszolgáltató elindulását lehetővé tévő frekvenciatender kiírása, miután az elektronikus hírközlési törvény módosításai szerdán hatályba léptek - írja a Népszabadság több, pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Egy néhány héttel korábbi rendelet szerint első körben egy negyedik szolgáltatónak kell felkínálni egy komplex frekvenciacsomagot, amelynek 900 MHz-es tartományait második körben akkor lehet állami tulajdonú vagy a jelenlegi piaci szereplő cégeknek külön értékesíteni, ha az első körben a tender eredménytelen volt.

A csomagból valójában a 900 MHz-es spektrum sorsa az érdekes, hiszen azon biztosítható országos lefedettség, míg a magasabb tartományok a kapacitás növelésére alkalmasak. A lap szerint kérdés, hogy mekkora bevételt remél az állam a frekvenciacsomagért, mert ez meghatározza, hogy egy negyedik szolgáltató indulását vagy inkább a bevételt tartják fontosabbnak.