Szeptember 30-ig igényelhetik a gázárkedvezményt a nagycsaládosok

2011.08.03. 17:18

A nagycsaládosok szeptember 30-ig igényelhetik 2012-re a földgázárkedvezményt - jelentette be a Magyar Államkincstár (MÁK).

A Magyar Államkincstár beszámolója szerint a nagycsaládosok a jövő hónap végéig jelenthetik be igényüket földgázárkedvezményre 2012-re. A kedvezményt az igénylőlap kitöltésével és az ehhez csatolt utolsó havi gázszámlával együtt kell a bejelentett, illetve tartózkodási hely szerinti megyei igazgatóságokon igényelni. A döntésről az igénylőket 2011. november 15-ig értesítik.

Nagycsaládosnak azt a jogosultat tekintik, aki legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban. A nemzeti fejlesztési miniszter nemrégiben felülvizsgálta a nagycsaládosok gázárkedvezményéről szóló rendeletet, és egyértelművé tette, hogy ezt a családtámogatási törvény szerint kell értelmezni. Eszerint pedig az tekinthető nagycsaládosnak, aki a háztartásában legalább három gyermeket nevel, ezért gyermekenként magasabb összegű családi pótlékra jogosult. Amennyiben azonban közülük valamelyik, vagy akár több is befejezte már a középiskolát, a szülő a nagycsaládosoknak járó ellátást már csak a többi gyermek után kapja, de a három - vagy több - gyerekre figyelemmel.

Az igénylőlapot a kincstár postai úton megküldte az érintett családoknak, de letölthető a www.allamkincstar.gov.hu internetes honlapról is, és beszerezhető a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól.