Marad elnök, de lemond a Vodafone Magyarország vezérigazgatói posztjáról Beck György

lemondott Beck György,  a Vodafone Zrt. vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Október elsejei hatállyal lemondott a Vodafone Magyarország operatív vezetéséről Beck György. Az eddig elnök-vezérigazgatói pozícióban lévő Beck megtartja elnöki pozícióját, és lobbi-tevékenységgel foglalkozik majd a jövőben. Becket az olasz Diego Massida váltja a vezérigazgatói poszton.
Vágólapra másolva!

Átalakul a Vodafone Magyarország, Beck György, a társaság elnök-vezérigazgatója lemond operatív pozíciójáról, és csak elnöke lesz a cégnek. Beck György a társaságot öt éve vezeti, és október elejétől válik meg vezérigazgatói székétől. Az elnök a későbbiekben külső kapcsolatok építésével és lobbi-tevékenységgel foglalkozik majd, valamint a hosszú távú stratégiák kialakítása is az ő feladata lesz.

Becket az olasz Diego Massida követi a vezérigazgatói poszton. Diego Massidda jelenleg a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország video és connected home (a háztartások televíziós szükségleteit lefedő) üzletágának igazgatója. A magyar cégnél ő irányítja majd operatív vezetőként a működés egészét, és viseli a teljes körű felelősséget a vállalat eredményeiért.

Beck György a váltásról elmondta, a magyar távközlési szektorban és az infokommunikációs piacon egyre élesebb a verseny. Az iparág jövőjéről elmondta, hogy csökkenni fog a telefonálásból és az sms-küldésből származó bevétel, a helyét egyre inkább a fix díjas, adatforgalmon alapuló bevétel veszi át.

Beck György 2007 óta a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. Közreműködésének köszönhetően a Vodafone csoport pénzügyi szolgáltató központját 2007 májusában telepítették Magyarországra, Miskolcra. Szintén az ő irányítása mellett kezdte meg működését a cég Miskolci Regionális Ügyfélszolgálati Központja 2009-ben. Beck 2010 márciusában lett elnöke is a Vodafone Magyarországnak.

A Vodafone itthon

A nevét az angol voice (hang), data (adat), phone (telefon) szavak összevonásából képző, a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójaként számon tartott - angliai székhelyű - Vodafone tizenkét éve lépett be a magyar piacra, miután 1999 júliusában a VRAM Rt. (később Vodafone Magyarország) megnyerte a koncessziós jogot magyarországi mobiltelefon-hálózat kiépítésére. 1999 októberében a Vodafone aláírta a koncessziós szerződést, amelynek értelmében a vállalat tizenöt éven át jogosult a 900 és 1800 megahertzes frekvenciatartományban szolgáltatás biztosítani, majd 1999 november végén elindult a szolgáltatás.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legfrissebb adatai szerint a júniusban 1,56 millió mobilinternet-előfizető volt hazánkban. Az aktív előfizetések szerint a T-Mobile részesedése 49,41 százalékos volt júniusban , a Vodafone a piac 27,09 százalékát mondhatta magáénak, a fennmaradó 23,5 százalék pedig a Telenoré. A mobiltelefon-piacon június végén - a teljes ügyfélszám alapján számolva - a T-Mobile részesedése a májusi 44,50 százalékot tett ki, a Telenor és a Vodafone pedig a piaci 32,9, illetve 22,59 százalékát uralta.