Mínuszban zártak a New York-i tőzsdék kedden

tőzsdekrízis, gazdasági válság, válság, értékpapírpiac, deviza, BUX-index, Buda-Cash Brókerház, bróker
Vágólapra másolva!
A DJIA indexe, az S&P 500-as mutató és a Nasdaq Composite is gyengült kedden.
Vágólapra másolva!

Három egymást követő nyereséges nap után csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde vezető mutatói. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 76,89 ponttal, azaz 0,67 százalékkal, 11.406,01 pontra esett. Az S&P 500-as mutató 11,76 ponttal, 0,98 százalékkal, 1192,73 pontra csökkent. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 31,75 ponttal, 1,24 százalékkal gyengült, és 2523,45 ponton zárt.

Hétfőn nagyvállalati egyesülések híre ragadta magával a befektetőket az amerikai piacokon. Az egész elmúlt heti indexveszteséget eltörlő hétfői kereskedés "Merger Monday" megkülönböztető címmel vonult be a tőzsde történetébe. A hétfői emelkedéssel együtt 2009 márciusa óta a legnagyobb három napon belüli nyereséget érte el a Wall Street.

A negatív adatok főleg annak fényében számítanak meglepetésnek, hogy a kedden közölt adatok szerint a vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai ipar kibocsátása, a Fitch hitelminősítő pedig az S&P augusztus 6-i lépésével szemben nem minősítette le az Egyesült Államok adósságát, sőt stabil kilátást csatolt friss jelentéséhez.