Szerződést bont a menzákat üzemeltető céggel a Pest megyei közgyűlés

Vágólapra másolva!
Szerződést bonthat a közétkeztetést ellátó céggel a Pest Megyei Önkormányzat elnöke. A cég az önkormányzat tartozásai miatt hónapokkal ezelőtt bezárta a menzákat.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Önkormányzat pénteki közgyűlésén úgy döntött, hogy felhatalmazza Szűcs Lajos elnököt, hogy felbontsa a szerződést a HunGast Kft-vel, amely korábban a megyei intézményekben a közétkeztetést végezte. A határozat csak annyit tartalmaz, hogy Szűcs megteheti "a szükséges jognyilatkozatokat", de nem részletezi a felmondás módját. Szűcs az ezt kifogásoló ellenzéki képviselőknek azt mondta, hogy minden lépésről be fog számolni a közgyűlésnek.

A HunGgast 2008 óta végezte a közétekeztetést Pest megyében. A megyei közgyűlés még március végén kezdett egyeztetést a céggel a 2008. július 15-én kötött vállalkozási szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. A szerződésbontást a HunGast ajánlotta, mert az önkormányzat több tízmillió forintos tartozást halmozott fel a cégnél. A HunGast március elején 18 Pest megyei középiskolában, húsvét előtt pedig a speciális bentlakásos iskolákban és szociális otthonokban is beszüntette az étkeztetést az önkormányzat tartozása miatt, augusztusban pedig bejelentették, hogy bezárja a régióban működtetett konyháit A megyei önkormányzat elismeri korábbi tartozásai egy részét, de a konyhai beruházások összegét és az elmúlt hónapok tálalási költségeinek mértékét vitatja - mondta korábban a hivatal sajtófőnöke, Ambrus András.