Mátészalkán lesz Európa legkorszerűbb autótükörgyára

2011.08.29. 13:39

A német Flabeg új mátészalkai gyára jövő tavasszal kezdi meg a termelést több mint háromezer négyzetméteren.

Autótükörgyártó csarnokot épít a világviszonylatban piacvezető német Flabeg Holding Mátészalkán. A hétmillió eurós, jelenlegi árfolyamon mintegy 1,9 milliárd forintos költséggel készülő ipari létesítmény alapkövét hétfőn helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város ipari parkjában.

Nagy Tamás, a Flabeg mátészalkai leányvállalatának ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 2012 első negyedévére elkészülő 3520 négyzetméter alapterületű üzem Európa legmodernebb külső autótükörgyártó egysége lesz. Hozzátette: Az új beruházás mellett a német cég a meglévő mátészalkai üzemcsarnokában is fejlesztést hajt végre, 500 ezer eurós költséggel oda telepíti az általa szabadalmaztatott, legújabb technológiai eljárással készített, habosított szigeteléssel ellátott autó műszerfalüveg gyártósorát.

A Flabegnek már korábban is volt gyára Mátészalkán, de az akkor kétszázhetven embernek munkát adó üzem 2009 őszén leégett. A könnyűszerkezetes elemekből készült létesítmény tetőszerkezete égett, s középső része beomlott. A tűzeset után Axel Buchholz, a Flabeg igazgatóságának elnöke közölte, új termelési egységet létesítenek Mátészalkán.