Napi Gazdaság: Kevesebb az üres üzlet a belvárosban

2011.08.30. 7:00

Idén nyáron leginkább a Teréz körúton csökkent az üres üzletek száma, a használtruhások mellett a pékségek is fantáziát látnak a térségben.

Az Ecorys Magyarország augusztusi felmérése szerint a tavalyi 14 százalékról 12,7 százalékra csökkent az üres üzletek aránya a belváros főbb bevásárlóutcáiban - írja a keddi Napi Gazdaság. A Teréz körúton a korábbi 8,5 után jelenleg öt százalék a kihasználatlan boltok aránya, az Andrássy úton 21-ről 19 százalékra, a Váci utcában pedig 7,5 százalékról 6,5 százalékra mérséklődött az üresedés.

A belváros északi részén, az Október 6. utcában több vendéglátóegység is nyílt, a középső részen stagnált az állomány, míg a Kecskeméti és a Károlyi utcában, illetve a környékükön szintén több üzlet működik.

Új márkaboltok jelentek meg az Andrássy úton, és leginkább a Teréz körúton telítődtek az üres üzletek, a használtruhások mellett a pékségek is fantáziát látnak a térségben. Az Erzsébet körúton kissé gyarapodott, a József körút Rákóczi úttól Rákóczi térig terjedő szakaszán pedig csökkent az üres üzletek száma - ismerteti a gazdasági napilap.

KAPCSOLÓDÓ CIKK