Kanadai multi érdeklődik az Elcoteq pécsi gyára iránt

Vágólapra másolva!
A Selectica kanadai székhelyű multinacionális cég megvenné a nehéz anyagi helyzetbe került Elcoteq pécsi gyárát - értesült az Új Dunántúli Napló. A lap szerint, ha nem sikerül befektetőt találni a pécsi céghez, egyes leányvállalatokat vagy gyáregységeket külön értékesíthetnek.
Vágólapra másolva!

Az Új Dunántúli Napló egy céghez közel álló, de pontosabban meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról írt kedden, hogy a kanadai Selectica megvásárolná az Elcoteq pécsi gyárát.

Az írás szerint, amennyiben az Elcoteqhez hasonló tevékenységet folytató, üzleti érdekeltségeit tekintve a világ mintegy harminc országában jelen lévő vállalkozás megvenné Pécsen a Szilva utcai gyárat, a mintegy 2800 embert foglalkoztató Elcoteq a jelenleg raktárként használt Finn utcai gyárépületben folytathatná a termelést.

Az Elcoteq pécsi illetékesei sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a lap információját, mint ahogy azt sem, hogy nem a kanadai az egyetlen érdeklődő, "beszélnek ugyanis egy távol-keleti befektetőről is".

A Új Dunántúli Napló úgy tudja: a nehéz anyagi helyzetbe került finn érdekeltségű vállalat megmentésére irányuló komplex befektető bevonásának sikertelensége után lehetséges megoldásként felmerült egyes leányvállalatok, gyáregységek eladása. A cég, illetve a leányvállalatok sorsáról az Elcoteq luxemburgi központjában döntenek. A vállalat igazgatótanácsa kedden vagy szerdán ül össze, döntés csak ezt követően várható.

A pécsi Elcoteqnél alaptalannak nevezték azokat a híreszteléseket, hogy a cég mintegy 700 arra jogosult dolgozója a jövőben nem kap étkezési jegyet és utazási támogatást. A juttatások néhány napot csúsznak, a szeptemberi fizetést az augusztusihoz hasonló ütemezésben utalják - olvasható a baranyai napilapban.