Minden dolgozót elküldtek a hollóházi porcelángyárból

Vágólapra másolva!
Kétszáz embernek mondtak föl szerdán a hollóházi porcelángyárban, a cég telephelyén hasonló tevékenységet folytató vállalkozás létesül szeptemberben, ötven dolgozóval.
Vágólapra másolva!

Megszűnt a munkaviszonya a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. minden dolgozójának - írja a Borsod megye híreivel foglalkozó Boon.hu hírportál. Még májusban indult felszámolási eljárás a hollóházi porcelángyár ellen fizetésképtelenség miatt. A felszámolási eljárás során a társaság dolgozói továbbra is megkapták járandóságukat. A település polgármestere, Koleszár Sándor elmondta, hogy szeretett volna speciális közmunkakeretet kérni a településnek, mint mondta, a leépítés következtében legalább 100 dolgozónak a munkanélküli járadék lejárta után nem marad jövedelme, csak az önkormányzati segély.

Koleszár Sándor elmondta, a porcelángyár területén szeptembertől megkezdi működését egy cég, amely azonban csak mintegy ötven embert vesz át a most elbocsátott kétszázból - írja a Boon.hu.

A hollóházi porcelángyár többségi tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tervei szerint a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. bizonyos tevékenységeit a 2009-ben, a múzeumi tevékenység működtetése céljából alapított Hollóházi Hungarikum Közhasznú Nonprofit Kft. viheti tovább, szűkített üzemméret mellett úgy, hogy a térség foglalkoztatási helyzetére is tekintettel van.