Kifizette legjobb dolgozói devizahitelét egy hódmezővásárhelyi cég

Euro, Euró, svájci frank, forint, deviza, valuta, árfolyam, gazdasági válság, krízis
Vágólapra másolva!
A cég úgy gondolta: azzal segíthet a legtöbbet a devizahitelek megemelkedett törlesztőrészlete miatt nehéz helyzetbe került munkatársainak, ha kifizeti a banknak tartozásukat. Az összeget fokozatosan vonják majd le a négy kisegített dolgozó béréből.
Vágólapra másolva!

Kifizette bankkölcsönét a frank árfolyamának emelkedése miatt nehéz helyzetbe került, hosszú ideje legjobban teljesítő négy munkatársának a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. - írja a Délmagyar.hu. Volt olyan munkatársuk, akinek 300 ezer, de akadt olyan is, akinek 3,5 millió volt a tartozása - mondta a lapnak Mészáros Antal ügyvezető igazgató.

"Kiszámoltuk, hogy a korábban felvett hitelek 78 százalékkal növekedtek a svájci frank árfolyam-emelkedése miatt, és ez rendkívül nehéz helyzetbe hozta az érintett családokat. Úgy gondoltuk, azzal segítünk legtöbbet, ha a hitelt rendezzük helyettük, és annak összegét munkabérükből apránként vonjuk majd le" - fogalmazott Mészáros. Az ügyvezető szerint a frankhitelesek megsegítése tekinthető egyfajta előrehozott jutalomnak.