Csökkentették a műszakok számát a pécsi Elcoteq-gyárban

2011.09.05. 16:13

A hétvégén nem kellett bemenniük dolgozni a pécsi Elcoteq-gyár alkalmazottainak. A szakszervezet cáfolja, hogy leállt volna a termelés.

Kevesebb műszakban termel az Elcoteq pécsi üzeme. Novodárszky Béla, az Elcoteq Vasas Szakszervezetének vezetője megerősítette az MTI információit, miszerint a hétvégére leállították a termelést, a munkára jelentkező embereket pedig hazaküldték pihenőnapra. A szakszervezeti vezető azoban cáfolta, hogy az üzemben teljesen leállt volna a termelés, bár van olyan termékvonal, amelyen hétfőn csökkentették a műszakok számát.

Az Elcoteq idén június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre fizetni a hitelállományát, nehéz helyzetét a világgazdasági válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele. Az Elcoteq júliusban kontrollált vezetést kért a luxemburgi jog alapján.

A cég 1998-ban jelent meg Magyarországon, korábban három, ma egy pécsi gyárában termel. Az üzemben a gazdasági válság előtt mintegy hétezren dolgoztak, jelenleg mintegy 2800-an. A kapacitás - gyártócsarnok és raktárak - egy részét a kínai Huawei távközlési gyártó használja Pécsett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK