Harmincezer embert rúg ki a Bank of America

Vágólapra másolva!
Először a lakossági üzletágon spórol a Bank of America, majd a többi üzletágon is megtakarítási lépéseket tesz. Az első körben ötmilliárdos megtakarítás során 30 000 embert rúgnak ki.
Vágólapra másolva!

Évi ötmilliárd dollárt akar megspórolni a Bank of America (BoA) óriásbank 2013-ra, ezért 30 000 munkahelyet szüntet meg a lakossági üzletágában - írta a Wall Street Journal amerikai üzleti lap.

A bank vezérigazgatója, Brian Moynihan egy konferencián azt mondta, hogy a fölösleges kiadások és üzletágak átszabásával kíván megtakarítani a BoA. A bank ötmilliárd dollárral csökkenti a kiadásait, ami a lakossági és vállalkozói költségek 18 százalékát jelenti. A megtakarítás ötödét 2012-ben valósítják meg, a többit 2013 végéig.

A megtakarítás a lakossági üzletágat érinti első körben, de csökkentik a vállalkozói üzletág kiadásait is, illetve más üzletágakat is átalakítanak. A 30 000 munkahelyen túl a bankkártyák költségein és technológiai fejlesztéseken is spórolnak.

A lakossági üzletág után a második szakaszban a kereskedelmi, vagyonkezelési, vállalati és befektetési üzletág 28 milliárd dolláros kiadásaihoz is hozzányúl a bank. Hétfőn, a hírekre 7 százalékos erősödésben volt a bank részvénye, pedig az amerikai indexek gyengén teljesítettek.