Már növekedésről beszélnek a cégek az SAP szerint

számítógép, email, internet, computer, laptop
Vágólapra másolva!
A válságadók miatt a hazai cégek visszavettek fejlesztésre szánt keretükből, a régióra pedig az jellemző, hogy a vállalatok idén már inkább a növekedésről beszélnek a tavalyi spórolás után - állította az SAP.
Vágólapra másolva!

Ügyfeleik visszajelzése alapján a kelet-európai cégek idén már inkább a növekedésről beszélnek, míg tavaly még a spórolási lehetőség foglalkoztatta őket - állította Manfred Joseph, az SAP cégirányítással foglalkozó vállalat Közép-Kelet-Európáért felelős régióigazgatója.

Elmondása szerint a régió az egyik legjobban teljesítő a piacaik közül, idén akár 20 százalékos árbevétel-növekedés is elérhető az új cégirányítási szoftverek eladásával. A cégek sokat költenek adattovábbításra, mivel gyorsabbak akarnak lenni, gyors megtérülést szeretnének elérni.

Ablonczy Balázs, az SAP magyarországi leányvállalatának ügyvezetője szerint a hazai ügyfeleiket rosszul érintették a válságadók (a telekommunikációs, a kereskedő- és a pénzügyi szektorra kivetett). Mivel a cégek a fejlesztéseikből is visszavettek, így az SAP árbevétele is csökkent tavaly, amiben szerepet játszott, hogy már majdnem aláírt szerződéseket is visszamondtak az érintettek, illetve elmaradtak ígért állami informatikai fejlesztések is.