Ötmilliót ad államadósság-csökkentésre egy cég, amelynek tulajdonosa ellen nemrég végrehajtás indult

forint, pénz, fizetőeszköz,
Vágólapra másolva!
Egy olyan magyar cég leányvállalata ajánlott fel ötmillió forintot a hónapokkal ezelőtt felállított államadósság-csökkentő alapba, amely ellen másfél hónappal ezelőtt bírósági végrehajtás indult. A vállalkozás tulajdonosa közölte, egy hetvenezer forintos, kamatokkal növelt parkolási bírságról van szó, amelyet már befizettek, és így a végrehajtás is megszűnt ellenük.
Vágólapra másolva!

Ötmillió forintot adományozott szeptember 7-én az államadósság-csökkentő alapnak a Ciklámen Tourist Zrt. és a Saját Raktár Kft. nevében egy magyar vállalkozó - adta hírül a cég sajtóközleménye. A közlemény szerint ez a második legnagyobb összeg, amelyet magyar vállalat adott erre a célra.

Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap tavasszal, Rédly Elemér győr-szabadhegyi plébános kezdeményezésére állt fel. A plébános saját pénzéből egymillió forinttal járult hozzá az alap elindításához, azóta legalább ezer cég és magánszemély csatlakozott, a Népszabadság szerint július végéig 123 millió forint gyűlt össze. (A Rédly Elemérrel készült májusi interjúnkat itt olvashatja.)

Az ötmillió forintot fele-fele arányban felajánló két cég közül a Ciklámen Tourist százszázalékos tulajdonosa, a Conflex Kft. ellen az Opten cégadatbázisa szerint augusztus 1-je óta végrehajtás folyik. Cikkünk megjelenéséig a Conflex tulajdonos-ügyvezetőit telefonon nem tudtuk elérni, utána azonban Ablonczy Péter visszahívta szerkesztőségünket, és közölte, egy általuk vitatott, hetvenezer forintos parkolási bírság miatt indult a végrehajtás az évi kétmilliárdos forgalmat bonyolító vállalat ellen, de a bírságot már több mint két hete befizették.

A Conflex Kft.-nek az adóhivatal honlapján fent lévő, a végrehajtás alatt álló adózókat tartalmazó adatbázis és a Feketelista.hu szerint sincsen köztartozása.