Kassai családok vesznek házakat Borsodban

Vágólapra másolva!
A harmadába kerülnek az elnéptelenedő borsodi falvak házai, mint a szlovákiai Kassán, ezért egyre több szlovák család vesz házat Magyarországon - írja a keddi Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Kassán családi házat vásárolni szinte lehetetlen, a város környékén 35-75 ezer euró az ár, a magyar-szlovák határ túloldalán, az elnéptelenedő falvakban viszont már 10 ezer euróért kínálnak házakat - írja a Napi Gazdaság keddi száma. Ezeket a házakat főleg a középkorú szlovák családok keresik.

A Markíza szlovák kereskedelmi televízió 20 kilométerre a határtól, Vilmányban készült riportjában megszólalók szerint itt a házak felújítása is olcsóbb, mint Szlovákiában. Egy felújított családi ház áráért Kassán legfeljebb egy háromszobás lakást lehetett volna venni - mondta el egy szlovák vállalkozó, egy másik megszólaló pedig azt emelte ki, hogy Magyarországról bő 20 perc alatt beér Kassára.

Ha megépül a Kassáról az államhatárig vezető gyorsforgalmi út, akkor piaci szakértők szerint még intenzívebb lehet a szlovákok beáramlása a keleti térségbe is - írja a Napi Gazdaság.